Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Provençaalse vispakketjes

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • peper
  • oregano
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 5 olijven zonder pit
  • 2 stukjes visfilet (bijv. pangasius)
  • 2 laurierblaadjes
  • 400 gram snijbonen

Materialen

aluminiumfolie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  3. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  4. Voeg peper, oregano en de tomatenblokjes toe. Laat dit in ca. 10 minuten koken tot een dikke saus.
  5. Snijd de olijven klein.
  6. Verdeel de saus over 2 grote stukken aluminiumfolie.
  7. Bestrooi de vis met peper en leg de stukken vis op de saus.
  8. Verdeel de olijven erover en leg op ieder stuk vis een laurierblaadje. Vouw het aluminiumfolie goed dicht.
  9. Laat de vispakketjes in een pan met een bodempje water in 12-15 minuten gaar worden.
  10. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in snippers. Kook ze in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
  11. Geef de snijbonen en aardappelen bij de vispakketjes.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies pangasius met het ASC keurmerk.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 490 kcal 490 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept