Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Preitaart, glutenvrij

Preitaart, glutenvrij

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 175 gram magere kwark
  • 2 eetlepels olie
  • 175 gram volkoren rijstemeel of 100 gram boekweitmeel + 75 gram rijstemeel
  • 600 gram prei
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 75 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Roer de kwark met de olie glad.
  2. Voeg het meel toe en kneed er een samenhangend deeg van. Laat het deeg 20 minuten afgedekt in de koelkast rusten.
  3. Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.
  4. Smoor de prei met de kerriepoeder kort in de hete margarine. Laat de prei een beetje afkoelen.
  5. Warm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de springvorm dun met olie of margarine.
  6. Klop de eieren met de melk los en roer de kaas erdoor.
  7. Rol of druk het deeg tot een platte lap en bekleed hiermee de vorm.
  8. Schep de prei er in en schenk het eiermengsel erover. 
  9. Bak de taart iets onder het midden van de hete oven in 20-30 minuten gaar.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Prei is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 695 kcal 695 kcal
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 9 gram 9 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
1 gram 1 gram
Print dit recept
Deel dit recept