Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pot-au-feu met kip

Een populair Frans recept.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • stuk kool
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kippendijvlees of kipfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • ¼ kippenbouillontablet met minder zout
  • mespunt tijm
  • 250 gram champignons

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de wortel in plakken, de prei in ringen, de kool in repen en de knoflook in snippers.
  3. Snijd de kip in smalle repen.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Bestrooi de kip met peper.
  5. Bak de knoflook kort mee.
  6. Voeg de wortel, de prei, de kool, het stukje bouillontablet, 250 ml water en wat tijm toe en breng dit aan de kook. Laat het geheel in 10 minuten gaar worden.
  7. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Warm de champignons nog een minuut mee.
  8. Geef de aardappelen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.

Ingrediënten over?

Kool: 

Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar het nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er bijvoorbeeld koolsalade met pindadressing van.

 

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 445 kcal 445 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept