Bereiding
- Schil de pompoen, halveer hem en schraap de pitten er met een lepel uit.
-
Leg de pompoen met de platte kant op de snijplank en snijd in dunne plakken.
-
Was de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
-
Kook de aardappels in weinig water 5 minuten, voeg de pompoen toe en kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar.
-
Giet de aardappelen en pompoen plakken af en laat ze afkoelen.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
-
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
-
Halveer de olijven in de lengte.
-
Was de salie en snijd de blaadjes fijn. Houd een klein beetje apart.
-
Verhit de olie in de pan en fruit de ui en de knoflook.
-
Voeg de champignons, de olijven, ¾ van de salie en het gerookt paprikapoeder toe en bak het geheel 5 minuten.
-
Mix de eieren en ricotta met wat peper tot een glad mengsel.
-
Warm de oven voor op 180° C. Vet de springvorm in met wat olie.
-
Bedek de bodem met 1/3 van de plakjes pompoen en aardappel.
-
Verdeel de helft van de champignons en de helft van het eiermengsel er overheen.
-
Leg daarop weer 1/3 van de plakjes pompoen en aardappel, de helft van de champignons en bedek met het laatste 1/3 van de plakjes pompoen en aardappel.
-
Giet de rest van het eiermengsel er overheen.
-
Bak de taart 40 minuten in de oven.
-
Maal het brood met de amandelen en de overige salie grof met de staafmixer of in een keukenmachine.
-
Verdeel het kruim over de taart en bak deze nog 5 minuten tot deze lichtbruin is.
-
Laat de taart een beetje afkoelen, haal hem uit de vorm en serveer.
Ingrediënten over?
Ricotta:
Overgebleven ricotta kun je gebruiken in deze romige lasagne met gegrilde groente.
Champignons:
Verwerk champignons in deze hartige pannenkoeken met spinazie en geitenkaas.
Pompoentaart:
Bewaar een restje pompoentaart in een afgesloten bak in de koelkast en eet binnen 2 dagen op bijvoorbeeld als lunch. Of vries restjes in porties in. Bewaar in een afgesloten bakjes of vrieszakjes 3 maanden in de vriezer.