Bereiding
- Was de pompoen, halveer hem en schraap de pitten er met een lepel uit.
-
Leg hem met de platte kant op de snijplank en snijd hem in dunne plakken.
-
Was de aardappelen en snijd ze in dunnen plakken.
-
Kook de aardappels 5 minuten, voeg de pompoen toe en kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar.
-
Giet de plakken af en laat ze afkoelen.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
-
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
-
Halveer de olijven in de lengte.
-
Was de salie en snijd de blaadjes fijn. Houd een klein beetje apart.
-
Verhit de olie in de pan en fruit de ui en de knoflook.
-
Voeg de champignons, de olijven, de salie en het gerookt paprikapoeder toe en bak het geheel 5 minuten.
-
Mix de eieren en ricotta met wat peper tot een glad mengsel.
-
Warm de oven voor op 180° C. Vet de springvorm in met wat olie.
-
Bedek de bodem met 1/3 van de plakjes pompoen en aardappel.
-
Verdeel de helft van de champignons en de helft van het eiermengsel er overheen.
-
Leg daarop weer 1/3 van de plakjes, de helft van de champignons en 1/3 van de plakjes.
-
Giet de rest van het eiermengsel er overheen.
-
Bak de taart 40 minuten in de oven.
-
Maal het brood met de amandelen en de salie grof in een keukenmachine.
-
Verdeel het kruim over de taart en bak deze nog 5 minuten tot deze lichtbruin is.
-
Laat de taart een beetje afkoelen, haal hem uit de vorm en serveer.
Ingrediënten over?
De overgebleven ricotta kun je gebruiken in deze romige lasagne met gegrilde groente.
Heb je champignons over na het maken van dit gerecht? Ze passen perfect bij deze hartige pannenkoeken met spinazie en geitenkaas.