Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pompoenstamppot met pittige tofu

Pompoenstamppot met pittige tofu

Een stamppot vol specerijen.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 480 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • citroensap
  • 150 gram tofu
  • 600 gram aardappelen
  • 600 gram pompoen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 125 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Was de rode peper. Wrijf 1 helft met een deel van de pitjes fijn. Houd de andere helft apart.
  2. Meng de fijngemaakte peper met de helft van de komijn, de helft van de koriander en wat citroensap.
  3. Snijd de tofu in blokjes en schep het pepermengsel erdoor. Laat dit 15 minuten afgedekt in de koelkast staan.
  4. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  5. Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met de schil in blokjes.
  6. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  7. Snijd het achtergehouden stukje peper klein.
  8. Verwarm de helft van de margarine en bak hierin de ui, de knoflook, de pompoen en de peper met de overgebleven komijn, koriander en de kerrie.
  9. Voeg een beetje water toe en stoof de groente met een deksel op de pan in 10 minuten gaar.
  10. Verwarm de rest van de margarine en bak hierin de tofu bruin.
  11. Breng de melk aan de kook.
  12. Giet de gare aardappelen af en maak er met hete melk een puree van. Meng de gare groente erdoor en schep de tofu erop.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een bakje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

De halve pompoen kan verwerkt worden in dit pompoengerecht met een oosters tintje.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Pompoen'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 480 kcal
Vet 16 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 59 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 19 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept