Bereiding
- Maak de rode peper schoon. Maal de helft met een deel van de pitjes fijn met een vijzel of lepel fijn. Snijd de andere helft fijn.
-
Meng de fijngemalen peper met de helft van de komijn en koriander. Doe er wat citroensap bij.
-
Snijd de tofu in blokjes en schep het pepermengsel erdoor. Laat dit 15 minuten afgedekt in de koelkast marineren.
-
Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes.
-
Pel de ui en knoflook en snijd klein.
-
Verwarm de helft van de margarine en bak hierin de ui, knoflook, pompoen en de fijngesneden peper met de rest van de komijn, koriander en het kerriepoeder.
-
Voeg een scheutje water toe en stoof de groente met een deksel op de pan in 10 minuten gaar.
-
Verwarm de rest van de margarine en bak hierin de tofu lichtbruin.
-
Breng de melk aan de kook.
- Maak van de aardappelen met de melk een puree. Meng de gare groente erdoor en schep de tofu erop.
Variaties
Vervang de pompoen door (winter)wortelen. Gebruik verrijkte sojadrink in plaats van halfvolle melk.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.