Bereiding
- Was de pompoen. Snijd de pompoen in parten en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
-
Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
-
Fruit de ui en de knoflook in de helft van de olie glazig. Fruit de geraspte gember en het komijnzaad mee.
-
Voeg de pompoen, het water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de pompoen in ca. 15 minuten gaar.
-
Spoel de zwarte boontjes in een vergiet af.
-
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
-
Roer de zwarte boontjes door de soep en warm het geheel goed door.
-
Maak de soep op smaak met peper en een kneepje citroensap.
-
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
-
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen of plakken.
-
Bak de prei met de paddenstoelen in de rest van de olie gaar. Schep dit op de soep.
-
Geef er brood bij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Halve pompoen:
Bewaar een stuk pompoen maximaal 4 dagen afgedekt in de koelkast. Maak er een tajine met linzen van.