Bereiding
- Was de pompoen, halveer deze en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes.
-
Pel de ui en knoflook en snijd klein.
-
Schil het stukje gemberwortel en rasp fijn.
-
Bak de ui en knoflook in de helft van de olie zacht. Bak de geraspte gember en het komijnzaad mee.
-
Voeg de pompoen, het water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de pompoen in 15 minuten gaar.
-
Spoel de zwarte bonen af en laat uitlekken.
-
Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
-
Roer de zwarte bonen door de soep en verwarm het geheel goed.
-
Breng de soep op smaak met peper en een beetje citroensap.
-
Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen.
-
Maak de paddenstoelen schoon en snijd in plakken.
-
Bak de prei met de paddenstoelen in de rest van de olie zacht. Garneer de soep ermee en serveer met het brood.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite
welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.