Bereiding
- Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen in stukken.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
-
Fruit de ui en de knoflook met de helft van de gember in de helft van de margarine.
-
Voeg de pompoen met het water en het stukje bouillontablet toe en kook dit in 15 minuten gaar.
-
Snijd de tofu in blokjes.
-
Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
-
Was de appel en snijd hem in blokjes.
-
Bak de tofu in de rest van de margarine lichtbruin.
-
Voeg de bosui, de blokjes appel, wat gemberpoeder en peper toe.
-
Pureer de gare pompoen in de keukenmachine of met een staafmixer.
-
Spoel de zwarte bonen in een zeef af.
-
Voeg de zwarte bonen toe aan de soep en breng de soep weer aan de kook.
-
Schep het appel-tofumengsel op de soep. Geef er brood bij.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik de rest van de tofu in een lekker rijstgerecht.
Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.