Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pompoensoep met geitenkaas

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zoete aardappel
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 2 eetlepels olie
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 1 klein blik of pot kidneybonen
  • stukje prei
  • 5 takjes koriander
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Was de pompoen, snijd hem in stukken en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  3. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
  4. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  5. Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie. Fruit de geraspte gember mee.
  6. Voeg de pompoen, de blokjes aardappel, 200 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook het geheel ca. 20 minuten tot de pompoen gaar is.
  7. Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef en spoel ze af.
  8. Maak het stukje prei schoon en snijd het in ringen.
  9. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng weer aan de kook met de kidneybonen en de prei.
  10. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  11. Maak de soep op smaak met peper en de koriander.
  12. Verkruimel aan tafel de geitenkaas over de soep en geef er brood bij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van bouillon het etiket.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast. Gebruik de rest in deze lekkere venkelsalade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pompoen heeft deze maand (augustus) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 525 kcal 525 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,4 gram 1,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept