Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Pompoenovenschotel met kip

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 kleine pompoen (ca. 400 gram vruchtvlees)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram kippendijvlees
  • ca. 150 ml halfvolle melk
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water gaar.
  2. Warm de oven voor op 200 °C.
  3. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de draden en pitten. Schil de stukken pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  5. Fruit de ui met het kerriepoeder in 1 eetlepel margarine glazig.
  6. Bak de knoflook en de pompoen even mee.
  7. Voeg een paar lepels water toe en stoof de groente in 10 minuten gaar.
  8. Snijd de kip in repen. Bak de kip in de rest van de margarine met wat peper gaar.
  9. Maak van de gare aardappelen met hete melk en wat peper een puree.
  10. Meng de geraspte kaas door de yoghurt.
  11. Schep het pompoenmengsel in een ovenvaste schaal, schep de kip erop en dek dit af met de aardappelpuree. Verdeel het kaasmengsel er over.
  12. Laat het gerecht in ca. 20 minuten goudgeel kleuren.

Menusuggestie



Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Pompoen'. Dit product is deze maand (juni) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 530 kcal 530 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Zout 0,7 gram 0,7 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.