Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Platbrood, glutenvrij

  • 8 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht, lunch
  • 105 kcal

Ingrediënten

  • 200 gram glutenvrije broodmix (bij voorkeur van Schär)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 200 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Meng het meel met het bakpoeder en het komijnzaad in een kom.
  2. Roer de yoghurt met een vork door het meel tot een samenhangend deeg.
  3. Verdeel het deeg in 8 porties.
  4. Verwarm een droge koekenpan of grillpan.
  5. Druk een deegbolletje uit tot een platte schijf. Bak het aan een kant in de hete pan op middelhoog vuur ca. 3 minuten. Keer het broodje en bak aan de andere kant gaar en bruin.
  6. Bak zo ook de rest van de deegbolletjes.

Variaties

Met knoflook en kruiden: pers 1 teentje knoflook boven een kommetje uit en roer er 2 eetlepels olie en kruiden naar smaak door.
Bestrijk het warme broodje met de kruidenolie en bewaar onder een schone theedoek.

Allergie-informatie

Gebruik meelsoorten met het glutenvrij logo.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 105 kcal
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 19 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 3 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept