Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pizza tonijn

Pizza tonijn

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 5 gram gedroogde gist
  • 150 gram volkorenmeel
  • 150 gram bloem
  • 2 gram zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout (400 gram)
  • 1 theelepel oregano
  • 1 rode ui
  • 1 blikje tonijn op water
  • 5 zwarte olijven
  • 40 gram mozzarella
  • 1 citroen
  • 1 venkel
  • 1 handje rucola

Bereiding

  1. Meng het gist met 125 ml lauw water.
  2. Meng het volkorenmeel met de bloem en het zout.
  3. Roer het gistmengsel door het meel en voeg 1 eetlepel olijfolie toe.
  4. Kneed het tot een soepel deeg en laat minimaal 45 minuten op een warme plaats afgedekt met een schone theedoek rijzen.
  5. Warm de oven voor op 230 °C.
  6. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze fijn. 
  7. Verwarm de rest van de olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan.
  8. Voeg de tomatenblokjes en oregano toe en laat 10 minuten pruttelen.
  9. Maak de rode ui schoon, halveer hem en snijd in halve ringen.
  10. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  11. Halveer de olijven over de lengte. 
  12. Scheur de mozzarella in stukjes.
  13. Snijd de venkel heel fijn en voeg het sap van een halve citroen toe.
  14. Laat afgedekt in de koelkast wat zachter worden. 
  15. Rol of druk het gerezen deeg heel dun uit tot ronde pizzabodem.
  16. Bestrijk het deeg met een grote lepel tomatensaus en verdeel er de ui, tonijn, olijven en mozzarella over. 
  17. Bak de pizza in het midden van de oven in ongeveer 12 minuten gaar en lichtbruin.
  18. Maak de venkelsalade af met een handje rucola en serveer bij de pizza.

Ingrediënten over?

Je gebruikt een gedeelte van de pizzasaus. Vries de rest in om op een later moment te gebruiken, bijvoorbeeld als pastasaus. Probeer deze pasta met vis eens.

Video pizza tonijn

Bekijk ook de receptvideo pizza tonijn op YouTube:

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkelknol is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 665 kcal 665 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 80 gram 80 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
2,2 gram 2,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept