Bereiding
- Meng het gist met 125 ml lauw water.
-
Meng het volkorenmeel met de bloem en het zout.
-
Roer het gistmengsel door het meel en voeg 1 eetlepel olijfolie toe.
-
Kneed het tot een soepel deeg en laat minimaal 45 minuten op een warme plaats afgedekt met een schone theedoek rijzen.
-
Warm de oven voor op 230 °C.
-
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze fijn.
-
Verwarm de rest van de olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan.
-
Voeg de tomatenblokjes en oregano toe en laat 10 minuten pruttelen.
-
Maak de rode ui schoon, halveer hem en snijd in halve ringen.
-
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
-
Halveer de olijven over de lengte.
-
Scheur de mozzarella in stukjes.
-
Snijd de venkel heel fijn en voeg het sap van een halve citroen toe.
-
Laat afgedekt in de koelkast wat zachter worden.
-
Rol of druk het gerezen deeg heel dun uit tot ronde pizzabodem.
-
Bestrijk het deeg met een grote lepel tomatensaus en verdeel er de ui, tonijn, olijven en mozzarella over.
-
Bak de pizza in het midden van de oven in ongeveer 12 minuten gaar en lichtbruin.
-
Maak de venkelsalade af met een handje rucola en serveer bij de pizza.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.