Bereiding
- Meng het glutenvrije meel met de gist en het zout in
een kom.
-
Verwarm het water tot lauwwarm.
-
Voeg het water en de olie toe aan het meelmengsel en meng goed met een houten lepel. Kneed het snel tot een samenhangend deeg.
-
Laat het deeg afgedekt met een vochtige theedoek 45 minuten op een warme plaats rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 240 °C.
-
Pureer de tomatenblokjes en maak de saus op smaak met de uitgeperste knoflook en oregano.
-
Was het stukje courgette en schaaf het in dunne plakken.
-
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
-
Verdeel het deeg in tweeën. Rol 1 deel op een vel bakpapier tot een bodem.
-
Bestrijk het deeg met de helft van de tomatensaus.
-
Halveer de ansjovisjes in de lengte.
-
Verdeel de helft van de courgette, de champignons en de ansjovisjes erover.
-
Verdeel de helft van de hüttenkäse en de geraspte kaas erover.
-
Bak de pizza onderin de hete oven in ca. 12 minuten gaar en goudgeel.
-
Maak zo nog een pizza.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.