Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pizza, glutenvrij

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 645 kcal

Ingrediënten

  • 250 gram glutenvrij broodmix (bij voorkeur van Schär)
  • 5 gram gedroogde gist (1½ theelepel)
  • 2 gram (½ afgestreken theelepel) glutenvrij bakkerszout
  • 210 ml water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 1 teentje knoflook
  • oregano
  • 100 gram courgette
  • 150 gram champignons
  • 1 ansjovis (koeling)
  • 50 gram hüttenkäse (cottage cheese)
  • 50 gram geraspte belegen 30+ kaas

Materialen

bakpapier

Bereiding

  1. Meng het glutenvrije meel met de gist en het zout in een kom.
  2. Verwarm het water tot lauwwarm.
  3. Voeg het water en de olie toe aan het meelmengsel en meng goed met een houten lepel. Kneed het snel tot een samenhangend deeg.
  4. Laat het deeg afgedekt met een vochtige theedoek 45 minuten op een warme plaats rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 240 °C.
  6. Pureer de tomatenblokjes en maak de saus op smaak met de uitgeperste knoflook en oregano.
  7. Was het stukje courgette en schaaf het in dunne plakken.
  8. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  9. Verdeel het deeg in tweeën. Rol 1 deel op een vel bakpapier tot een bodem.
  10. Bestrijk het deeg met de helft van de tomatensaus.
  11. Halveer de ansjovisjes in de lengte.
  12. Verdeel de helft van de courgette, de champignons en de ansjovisjes erover.
  13. Verdeel de helft van de hüttenkäse en de geraspte kaas erover.
  14. Bak de pizza onderin de hete oven in ca. 12 minuten gaar en goudgeel.
  15. Maak zo nog een pizza.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Kies bij voorkeur voor kaas met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.
Kies bij voorkeur voor magere vis met een topkeurmerk. MSC/ASC, Biologisch en Vis met een groene score op de VISwijzer zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 645 kcal
Vet 13 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 108 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 4 gram
Eiwit 22 gram
Zout
1,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.