Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pizza, glutenvrij

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 670 kcal

Ingrediënten

  • 250 gram glutenvrij broodmix (bij voorkeur van Schär)
  • 5 gram gedroogde gist (1½ theelepel)
  • 2 gram (½ afgestreken theelepel) glutenvrij bakkerszout
  • 210 ml water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 1 teentje knoflook
  • oregano
  • 100 gram courgette
  • 150 gram champignons
  • 6 ansjovisfiletjes in olie, blik
  • 50 gram hüttenkäse (cottage cheese)
  • 50 gram geraspte belegen 30+ kaas

Materialen

bakpapier

Bereiding

  1. Meng het glutenvrije meel met de gist en het zout in een kom.
  2. Verwarm het water tot lauwwarm.
  3. Voeg het water en de olie toe aan het meelmengsel en meng goed met een houten lepel. Kneed het snel tot een samenhangend deeg.
  4. Laat het deeg afgedekt met een vochtige theedoek 45 minuten op een warme plaats rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 240 °C.
  6. Pureer de tomatenblokjes en maak de saus op smaak met de uitgeperste knoflook en oregano.
  7. Was het stukje courgette en schaaf het in dunne plakken.
  8. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  9. Verdeel het deeg in tweeën. Rol 1 deel op een vel bakpapier tot een bodem.
  10. Bestrijk het deeg met de helft van de tomatensaus.
  11. Halveer de ansjovisjes in de lengte.
  12. Verdeel de helft van de courgette, de champignons en de ansjovisjes erover.
  13. Verdeel de helft van de hüttenkäse en de geraspte kaas erover.
  14. Bak de pizza onderin de hete oven in ca. 12 minuten gaar en goudgeel.
  15. Maak zo nog een pizza.

Allergie-informatie

Gebruik meelsoorten met het glutenvrij logo.

Vervang het glutenvrije bakkerszout door JOZO Bewust zout met minder natrium, met jodium (hierin zit wel minder jodium dan in bakkerszout)

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat ansjovis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese ansjovis met MSC, uit de Middellandse zee is tweede keus.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 670 kcal
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 108 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 4 gram
Eiwit 24 gram
Zout
3,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept