Bereiding
- Maak de groente schoon.
-
Snijd de ui en de knoflook in snippers en de paprika's en de tomaten in blokjes.
-
Verwijder eventueel de zaden van de peper en snijd klein.
-
Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
-
Voeg de paprika’s, tomaten en peper toe en schep dit een paar keer goed door.
-
Giet het water erbij en voeg het laurierblad toe. Breng aan de kook en laat het 10 minuten koken.
-
Verwijder het laurierblad.
-
Pureer de massa in de keukenmachine of met een staafmixer.
-
Spoel de bonen af in een vergiet.
-
Roer de bonen door de soep en breng de soep weer aan de kook.
-
Was de peterselie en snijd fijn. Roer de peterselie door de soep.
-
Verdeel de soep over de kommen en schep er de tapenade op. Serveer met stokbrood.
Variaties
Vervang de Borlottibonen door kidneybonen of cannellinibonen.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen. Lekker in een soep of koolsalade of in deze rode bietjesstamppot.