Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pittige paksoi met tempé en zilvervliesrijst

De marinade maak je van knoflook, peper en citroensap.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram tempé
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 paksoi
  • 100 gram taugé
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding

  1. Snijd de tempé in blokjes.
  2. Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
  3. Maak de peper schoon. Snijd 1 helft in dunne ringen en houd apart en snijd de andere helft heel fijn.
  4. Maak van de knoflook met de fijngesneden peper en het citroensap een marinade en schep dit door de tempé. Laat het minimaal 20 minuten op een koele plaats marineren.
  5. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de tempé bruin.
  8. Voeg de helft van de ui toe en bak dit even mee.
  9. Doe de paksoi erbij en roerbak de groente in ca. 5 minuten mee gaar. Maak het gerecht op smaak met wat ketjap.
  10. Fruit de rest van de ui en de achtergehouden rode peper in de andere lepel olie.
  11. Was de taugé en bak hem 2 minuten mee.
  12. Meng dit door de gare rijst en geef de paksoi met tempé erbij.

Variaties

Vervang eventueel de tempé door tofu.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap.

Ingrediënten over?

Tempé:
Bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Tempé is ook lekker in deze eigentijdse hutspot!
Vries eventueel tempé in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paksoi is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept