Bereiding
- Maak de ui en de bleekselderij schoon.
-
Snijd de ui in snippers en de bleekselderij in boogjes.
-
Bewaar de groene blaadjes van de bleekselderij voor garnering.
-
Fruit de ui, de bleekselderij en de kerrie in de margarine zacht.
-
Voeg 300 ml water, het stukje bouillontablet en de doperwten toe en kook de soep 5 minuten.
-
Snijd de selderijblaadjes in reepjes. Roer dit door de soep.
Variaties
Lekker met als hoofdgerecht lamsvlees in yoghurtmarinade, geroerbakte spitskool en zilvervliesrijst
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, of in een tomatensaus.