Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pittige burgers met tomatenrelish

Pittige burgers met tomatenrelish

Zelfgemaakte burgers smaken nog altijd het lekkerst.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 Spaanse peper
  • 4 takjes koriander
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 400 gram rijpe tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 4 volkoren broodjes
  • slabladen

Bereiding

  1. Pel de uien. Snijd een halve ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen.
  2. Maak het pepertje schoon en snijd de de helft heel fijn en de andere helft in fijne ringen.
  3. Was de koriander en hak de takjes klein.
  4. Meng het gehakt met de fijngesneden ui, de koriander en het fijngesneden pepertje.
  5. Vorm er 4 burgers van en laat ze afgedekt 20 minuten in de koelkast opstijven.
  6. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  7. Verwarm de olie en fruit hierin de rest van de ui glazig. 
  8. Bak de blokjes tomaat en de rest van het pepertje enkele minuten mee.
  9. Neem de pan van het vuur en maak de groente op smaak met de azijn. Laat de relish afkoelen.
  10. Verwarm de grillpan en bak hierop de burgers in ca. 10 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
  11. Snijd de broodjes open en rooster de snijkanten op de grillpan krokant.
  12. Was de slabladen en dep ze droog.
  13. Beleg de broodjes met sla, een burger en wat tomatenrelish. Geef de rest van de relish erbij.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) is deze maand (september) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 570 kcal 570 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram 7 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
1,6 gram 1,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept