Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pittige andijviesalade

Pittige andijviesalade

Andijvie is niet alleen lekker in een stamppot; je kunt er ook goed salades mee maken.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 200 gram kippendijfilet
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 ansjovisfilets (blikje)
  • ½ gedroogd pepertje
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels olie
  • 1 tomaat
  • 1 struikje andijvie (ca. 300 gram)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  3. Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  4. Snijd de ansjovis in stukjes.
  5. Verkruimel het stukje peper er bovenuit.
  6. Pers de knoflook er bovenuit en prak dit met een vork tot een pasta.
  7. Roer er 1 eetlepel water, de azijn en de olie door tot een pittige saus is ontstaan.
  8. Maak de tomaat schoon en snijd hem in parten.
  9. Was de andijvie en laat de groente goed uitlekken. Snijd de andijvie in smalle repen.
  10. Meng de parten tomaat en het sausje erdoor.
  11. Serveer de kiprepen en de aardappelen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje om dit gerecht met courgette extra smaak te geven.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Andijvie heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat ansjovis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese ansjovis met MSC, uit de Middellandse zee is tweede keus.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1 gram 1 gram
Print dit recept
Deel dit recept