Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pittige aardbeien

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 300 gram aardbeien
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • peper
  • 6 blaadjes munt + 2 topjes munt

Bereiding

  1. Was de aardbeien en snijd grote een keer door.
  2. Meng er de balsamicoazijn door en maal er wat peper over. Laat de aardbeien een half uur marineren.
  3. Was de munt en knip de blaadjes in reepjes. Meng de muntreepjes door de aardbeien.
  4. Verdeel ze over 2 schaaltjes en garneer met een topje munt.

Ingrediënten over?

Aardbeien:
Bewaar zacht fruit zoals aardbeien, bessen, frambozen onafgedekt maximaal drie dagen in de koelkast. Zorg dat het fruit niet vochtig wordt, leg het eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Aardbei'. Dit product is deze maand (december) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 45 kcal 45 kcal
Eiwit 1 gram 1 gram
Koolhydraten 8 gram 8 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vet 0 gram 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept