Bereiding
- Pel de sjalot en snijd hem klein.
-
Snijd de halve peper in fijne reepjes.
-
Kneus de stengel citroengras.
-
Schil de gember en rasp het fijn.
-
Maak de spruitjes schoon.
-
Spoel de witte bonen in een zeef af.
-
Verwarm de margarine in een grote pan en fruit hierin de sjalot. Fruit de gember even mee en pers het teentje knoflook er bovenuit.
-
Voeg het water toe met de spruitjes, het citroengras, de rode peper en de witte bonen. Kook de spruitjes in 10 minuten gaar.
-
Knip de bacon in reepjes en bak ze in een droge koekenpan knapperig.
-
Was de selderij en snijd het klein.
-
Verwijder de stengel citroengras. Neem een opscheplepel spruitjes uit de pan.
-
Pureer de rest van de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
-
Warm de soep weer door en schep de achtergehouden spruitjes erdoor.
-
Garneer met de selderij en de bacon. Geef er brood bij.
Extra informatie
Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Bacon:
Bewaar bacon verpakt in plastic of in een koelkastdoosje 5-7 dagen onderin de koelkast. Vries eventueel in en bewaar het dan maximaal 3 maanden in de diepvries.
Rode peper:
Verpak een stukje peper in plasticfolie en bewaar het
nog 2 – 3 dagen. Gebruik de rest van de peper in deze stevige linzensoep.