Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Perkedèl pan

Perkedèl pan

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 gare aardappelen (ca. 150 gram)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram mager rundergehakt
  • peper, nootmuskaat
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 3 kruidnagels
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • geraspte citroenschil

Bereiding

  1. Kook de aardappelen evt. gaar en laat ze afkoelen.
  2. Warm de oven voor op 175 °C.
  3. Pel de uien en de knoflook en snijd dit klein.
  4. Maak het gehakt aan met de fijngemaakte aardappel, een flinke lepel ui, de knoflook, peper en wat nootmuskaat.
  5. Druk het gehakt in een ovenvaste schaal.
  6. Strijk er met een kwastje de ketjap over en steek de kruidnagels erin.
  7. Laat het gerecht in de hete oven in 30 minuten gaar worden.
  8. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  10. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
  11. Maak het pepertje schoon en snijd het klein.
  12. Fruit de rest van de ui en de peper in de olie zacht.
  13. Voeg de gare rijst toe en bak kort mee. Maak de rijst op smaak met geraspte citroenschil.
  14. Serveer de rijst en de sperziebonen bij het gehakt.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap.

Ingrediënten over?

Aardappelen:
Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7° C. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 660 kcal 660 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram 7 gram
Koolhydraten 80 gram 80 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept