Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Penne met zalm en courgette

Een smaakvolle pasta die je binnen een handomdraai op tafel hebt staan.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren penne
  • 1 courgette
  • 200 gram zalmfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels kookroom light
  • peper
  • dille (vers of uit diepvries)
  • 1 eetlepel geraspte kaas 30 + belegen

Bereiding

  1. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Was de courgette en snijd hem in blokjes.
  3. Snijd de zalm in blokjes.
  4. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de courgette enkele minuten.
  5. Roerbak de zalm in een paar minuten mee gaar.
  6. Voeg de kookroom en de uitgelekte pasta toe en warm dit goed door.
  7. Maak het gerecht op smaak met peper en royaal klein geknipte dille.
  8. Strooi er aan tafel wat geraspte kaas over.

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat zalm. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies bij voorkeur wilde zalm met MSC.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 685 kcal 685 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 45 gram 45 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept