Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Penne met tonijn en roerbakgroente

Penne met tonijn en roerbakgroente

Weinig tijd? Deze pasta staat in een handomdraai op tafel.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram volkorenpasta
  • 1 blikje tonijn op water (uitlekgewicht ca. 140 gram)
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram Italiaanse roerbakmix
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • peper
  • 1 theelepel Provençaals kruiden
  • 1 theelepel kappertjes

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  3. Verwarm de olie in een braadpan en roerbak hierin de groente enkele minuten.
  4. Voeg de blokjes tomaat, wat peper en de Provençaalse kruiden toe en warm het even mee.
  5. Laat de gare pasta uitlekken en schep de pasta door de groente.
  6. Voeg de tonijn en de kappertjes toe en warm het gerecht goed door.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes:
Bewaar een rest van de tomatenblokjes in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.
Gebruik de rest van de tomatenblokjes bij deze spannende gevulde aardappelen.

Kappertjes:
Gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 530 kcal 530 kcal
Vet 9 gram 9 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept