Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Penne met notenragout

Penne met notenragout

Dit recept laat je proeven hoe lekker het is om noten door je eten te verwerken.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 650 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 150 gram champignons
  • 1 bosuitje
  • 100 gram kropsla
  • 100 gram radijs
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 50 gram gemengde ongezouten noten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • 150 gram volkoren penne
  • 25 gram geraspte belegen kaas 30+
  • 40 gram hüttenkäse
  • 1 eetlepel olie
  • azijn

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  3. Was de bosui, kropsla, radijs en tomaatjes. Snijd de bosui in ringen, de radijs in plakjes en halveer de tomaatjes.
  4. Hak de noten grof.
  5. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui glazig.
  6. Voeg het volkorenmeel toe en warm dit goed door.
  7. Giet er bij gedeelten, onder goed roerend water bij tot een saus is ontstaan.
  8. Meng de champignons en de bosui door de saus en laat de saus enkele minuten zacht koken.
  9. Kook intussen de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Warm de grill voor.
  11. Roer de noten door de saus.
  12. Schep de helft van de pasta in een ovenvaste schaal en verdeel de ragout erover. Schep de rest van de pasta erop.
  13. Meng de geraspte kaas met de hüttenkäse en verdeel dit over de pasta.
  14. Laat dit onder een hete grill lichtbruin kleuren.
  15. Klop een dressing van de olie, azijn en wat peper.
  16. Scheur de sla in stukken en meng er de radijs, tomaatjes en dressing door. Serveer bij de pasta.

Variaties

Geen penne in huis? Dit recept is ook lekker met andere volkoren pasta.

Ingrediënten over?

Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden of wat fruit. Of maak er een lekkere paprikaspread van.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 650 kcal
Vet 28 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 66 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 27 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept