Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Penne met notenragout

Penne met notenragout

Dit recept laat je proeven hoe lekker het is om noten door je eten te verwerken.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 150 gram champignons
  • 1 bosuitje
  • kropsla
  • 1 bosje radijs
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 50 gram gemengde ongezouten noten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • 150 gram volkoren penne of andere volkoren pasta
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 40 gram hüttenkäse
  • 1 eetlepel olie
  • azijn

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  3. Was de bosui, kropsla, radijs en tomaatjes. Snijd de bosui in ringen, de radijs in plakjes en halveer de tomaatjes.
  4. Hak de noten grof.
  5. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui glazig.
  6. Voeg het volkorenmeel toe en warm dit goed door.
  7. Giet er bij gedeelten, onder goed roeren 200 ml water bij tot een saus is ontstaan.
  8. Meng de champignons en de bosui door de saus en laat de saus enkele minuten zacht koken.
  9. Kook intussen de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Warm de grill voor.
  11. Roer de noten door de saus.
  12. Schep de helft van de pasta in een ovenvaste schaal en verdeel de ragout erover. Schep de rest van de pasta erop.
  13. Meng de geraspte kaas met de hüttenkäse en verdeel dit over de pasta.
  14. Laat dit onder een hete grill lichtbruin kleuren.
  15. Klop een dressing van de olie, azijn en wat peper.
  16. Scheur de sla in stukken en meng er de radijs, tomaatjes en dressing door. Serveer bij de pasta.

Ingrediënten over?

Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden of wat fruit. Of maak er een lekkere paprikaspread van.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 650 kcal 650 kcal
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept