Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
-
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
-
Was de bosui, kropsla, radijs en tomaatjes. Snijd de bosui in ringen, de radijs in plakjes en halveer de tomaatjes.
-
Hak de noten grof.
-
Verwarm de margarine en fruit hierin de ui glazig.
-
Voeg het volkorenmeel toe en warm dit goed door.
-
Giet er bij gedeelten, onder goed roerend water bij tot een saus is ontstaan.
-
Meng de champignons en de bosui door de saus en laat de saus enkele minuten zacht koken.
-
Kook intussen de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Warm de grill voor.
-
Roer de noten door de saus.
-
Schep de helft van de pasta in een ovenvaste schaal en verdeel de ragout erover. Schep de rest van de pasta erop.
-
Meng de geraspte kaas met de hüttenkäse en verdeel dit over de pasta.
-
Laat dit onder een hete grill lichtbruin kleuren.
-
Klop een dressing van de olie, azijn en wat peper.
-
Scheur de sla in stukken en meng er de radijs, tomaatjes en dressing door. Serveer bij de pasta.
Menusuggestie
Geen penne in huis? Dit recept is ook lekker met andere volkoren pasta.
Allergie-informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden of wat fruit. Of maak er een lekkere paprikaspread van.