Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Penne met kip en prei

Penne met kip en prei

Een recept met kip voor als je iets speciaals wilt.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml bouillon met minder zout
  • 300 gram dunne preien
  • 150 gram champignons
  • 200 gram volkoren penne
  • 2 eetlepels zuivelspread light

Bereiding

  1. Neem het vel van de kippenbouten.
  2. Bestrooi de kip met peper. Bak de kip in de hete margarine bruin.
  3. Pel het teentje knoflook.
  4. Voeg het hele knoflookteentje met de bouillon bij de kip. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
  5. Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.
  6. Pluk het vlees van de botjes en bestrooi het met wat peper.
  7. Maak de preien schoon.
  8. Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.
  9. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  10. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  11. Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.
  12. Voeg de champignons, het kippenvlees en de zuivelspread toe.
  13. Giet de penne af en meng de saus met kip en prei erdoor.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje nog 3 dagen in de koelkast. Gebruik de rest in deze lekkere tortilla met tofu en andijvie.

Zuivelspread
Bewaar de rest in het gesloten kuipje in de koelkast maximaal 1 week. Gebruik een schone lepel om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 640 kcal 640 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 45 gram 45 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept