Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pastinaak en pompoen met soja, walnoten en mieriksroom

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 60 gram sojabrokjes
  • ½ kleine pompoen
  • 1 pastinaak
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 100 ml groentebouillon met minder zout
  • 6 aardappelen
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
  • 25 gram gepelde walnoten

Bereiding

  1. Week de sojabrokjes 10 minuten in heet water.
  2. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd hem in blokjes.
  4. Pel de ui en snijd hem klein.
  5. Bak de uitgelekte sojabrokjes en de ui in de olie goudgeel.
  6. Voeg de groente toe met de bouillon en breng dit aan de kook. Kook de groente met de sojabrokjes in ca. 15 minuten gaar.
  7. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  8. Roer de geraspte mierikswortel door de yoghurt.
  9. Hak de walnoten grof en strooi ze over de groente.
  10. Geef de mieriksaus en de gekookte aardappelen erbij.

Ingrediënten over?

Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Gebruik de rest van de pompoen voor een pompoencurry of een heerlijke soep

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pompoen is deze maand (januari) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 470 kcal 470 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept