Materialen
springvorm van 24 cm doorsnee
Bereiding
- Pel de ui en snipper deze.
-
Was de wortel en rasp hem.
-
Verwarm 2 eetlepels van de olijfolie in een grote pan en bak de ui en wortel hierin 5 minuten. Roer af en toe om.
-
Voeg het gehakt en de rozemarijn toe en roerbak het gehaktmengsel 5 minuten tot het rul en gaar is.
-
Voeg de tomatenblokjes en wat peper toe en laat de gehaktsaus 15 minuten pruttelen.
-
Neem van het vuur en laat het tot kamertemperatuur afkoelen.
-
Kook intussen de pasta in ruim water beetgaar.
-
Giet de pasta af en roer het door de gehaktsaus. Schep alles goed door elkaar en laat afkoelen.
-
Verwarm de oven tot 180 °C. Bestrijk een springvorm met wat olijfolie.
-
Breek de eieren boven de pan met afgekoelde pasta en voeg de geraspte kaas toe. Roer alles goed door elkaar.
-
Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan.
-
Was de courgette en de tomaten en snijd ze in dunne plakjes. Leg de courgette en tomaat dakpansgewijs in een cirkel op het mengsel.
-
Bak de pastataart 20-30 minuten in de oven, tot hij stevig en lichtbruin is. Laat de pastataart 5 minuten rusten alvorens hem aan te snijden: de laagjes worden dan steviger, zodat je de taart gemakkelijk kunt aansnijden.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.