Bereiding
- Kook de pasta in ruim water net gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
-
Snijd de ansjovisfiletjes in stukjes.
-
Fruit de ui, de knoflook en de stukjes ansjovis zacht in 1½? eetlepel olijfolie.
-
Voeg de azijn toe met 1 eetlepel water en wat oregano en laat dit afkoelen.
-
Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes.
-
Maak de kerstomaatjes en de gele paprika schoon. Snijd de paprika in blokjes of reepjes. Halveer de kerstomaatjes.
-
Snijd de olijven in stukjes.
-
Laat de pasta goed uitlekken en meng er het uimengsel, de groente en de olijven door. Maak de salade op smaak met peper. Zet even apart.
-
Snijd de varkensfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
-
Rijg het vlees aan spiesjes en bestrijk ze met wat olie.
-
Bak het vlees in een hete grillpan in 8 minuten gaar.
-
Geef de spiesjes bij de pastasalade.
Ingrediënten over?
Ansjovis:
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Ook lekker in deze witlofsalade.