Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
-
Was de basilicum. Pel de knoflook.
-
Maal de pijnboompitten met de helft van de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en 1 eetlepel olijfolie met de staafmixer tot een grove basilicumpasta.
-
Maak de bosuitjes en de bleekselderij schoon.
-
Snijd de bosuitjes in schuine ringen en de bleekselderij in boogjes.
-
Verwarm 1 eetlepel olie met de basilicumpasta in een kleine pan en smoor hierin de ringen bosui zacht.
-
Voeg de bleekselderij en een paar lepels water toe en smoor de groente in enkele minuten beetgaar.
-
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Laat de pasta uitlekken.
-
Meng de gare groente door de goed uitgelekte pasta en laat het afkoelen.
-
Maak de pasta op smaak met citroensap, veel klein geknipt basilicum en wat peper.
-
Was het stuk komkommer en snijd het in lange reepjes.
-
Was de tomaatjes en halveer ze.
-
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in stukjes.
-
Schik de reepjes komkommer, de tomaatjes en de stukjes tonijn naast de pasta.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.