Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pastasalade met tonijn

Pastasalade met tonijn

Een heerlijk creatief pastarecept met tonijn.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 bosuitjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram volkorenpasta, bijv. penne
  • ca. ½ eetlepel citroensap
  • ½ komkommer
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 blikje tonijn in water
  • peper

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  2. Was de basilicum. Pel de knoflook.
  3. Maal de pijnboompitten met de helft van de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en 1 eetlepel olijfolie met de staafmixer tot een grove basilicumpasta.
  4. Maak de bosuitjes en de bleekselderij schoon.
  5. Snijd de bosuitjes in schuine ringen en de bleekselderij in boogjes.
  6. Verwarm 1 eetlepel olie met de basilicumpasta in een kleine pan en smoor hierin de ringen bosui zacht.
  7. Voeg de bleekselderij en een paar lepels water toe en smoor de groente in enkele minuten beetgaar.
  8. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Laat de pasta uitlekken.
  10. Meng de gare groente door de goed uitgelekte pasta en laat het afkoelen.
  11. Maak de pasta op smaak met citroensap, veel klein geknipt basilicum en wat peper.
  12. Was het stuk komkommer en snijd het in lange reepjes.
  13. Was de tomaatjes en halveer ze.
  14. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in stukjes.
  15. Schik de reepjes komkommer, de tomaatjes en de stukjes tonijn naast de pasta.

Ingrediënten over?

Komkommer:
Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen. Komkommer is heerlijk op een broodje met muhammara.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bosui is deze maand (september) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 620 kcal 620 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept