Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pastasalade met basilicumdressing en zalm

Pastasalade met basilicumdressing en zalm

  • 1 persoon
  • 0-15 minuten
  • lunch

Ingrediënten

  • 50 gram volkoren pasta of een rest gare pasta
  • 75 gram gare groente zoals prei, sperzieboontjes, doperwtjes of 1 bosuitje en 1 stengel bleekselderij
  • stuk komkommer
  • 6 kerstomaatjes
  • 60 gram gerookte zalm
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje basilicum
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • ½ eetlepel olijfolie
  • ca. ½ eetlepel citroensap

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel de pasta in een vergiet onder koud water en laat het goed uitlekken.
  2. Maak de groente schoon en snijd het klein.
  3. Kook de bleekselderij in een beetje water beetgaar.
  4. Was het stuk komkommer en snijd het in blokjes.
  5. Was de tomaatjes en halveer ze.
  6. Snijd de gerookte zalm in smalle reepjes.
  7. Pers het teentje knoflook uit boven een kom en voeg de basilicumblaadjes, de yoghurt en de olie toe. Maak dit fijn met een staafmixer of in de keukenmachine.
  8. Meng de groente, de reepjes zalm en de basilicumdressing door de pasta en maak op smaak met citroensap en peper.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat zalm (kweek). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Atlantische zalm met ASC of biologisch.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 410 kcal 410 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
2,1 gram 2,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept