Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Heerlijke variant op de hartige taart
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Pasta met geroosterde groente en tofu

Zoek een ander recept

Dit heerlijke pastagerecht is subliem voor je dagelijkse portie groente.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 dunne courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram gerookte tofu
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • half bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram volkoren penne
  • citroensap

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de paprika in brede repen. Snijd de courgette en de aubergine in tweeën en schaaf de helften in dunne plakken. Halveer de champignons.
  3. Doe de groente in een kom en schep er 1 eetlepel olie door. Verdeel de groente over een bakplaat en rooster de groente in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
  4. Snijd de tofu in blokjes.
  5. Schuif na ca. 10 minuten de groente wat aan de kant en leg de tofublokjes er bij.
  6. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
  7. Was de basilicum. Pel de knoflook.
  8. Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en de rest van de olie met de staafmixer tot een grove pasta.
  9. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Giet de penne af en schep er de basilicumsaus door.
  11. Schep de geroosterde groente met het vocht en de tofu op de pasta. Druppel er een beetje citroensap over.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 480 kcal 480 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.