Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Heldere hete soep

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • stukje prei
  • 100 gram champignons
  • ½ rood pepertje
  • ¼ (kippen)bouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  3. Was het pepertje, verwijder de pitjes en snijd het pepertje in ringetjes.
  4. Breng 300 ml water met het bouillontablet aan de kook en voeg de prei, de champignons en de peper toe.
  5. Kook de soep nog 2 minuten.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (mei) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 20 kcal 20 kcal
Eiwit 2 gram 2 gram
Koolhydraten 1 gram 1 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 0 gram 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.