Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pasta met venkel en tomaat

De verborgen tip in dit recept: gebruik het fijne groen van de venkel als kruid.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • paprikapoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 gedroogd pepertje
  • 150-200 gram volkoren penne

Bereiding

  1. Was de venkel. Verwijder de onderste schijf en de stelen. Bewaar het fijne groen. Snijd de venkel in smalle repen.
  2. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  3. Bestrooi het vlees met paprikapoeder.
  4. Bak de vleesreepjes in de hete margarine bruin. Bak de venkel en de knoflook even mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel het pepertje erboven. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
  6. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Laat de penne uitlekken en schep de pasta door de saus. Strooi het fijne venkelgroen erover.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Volkorenpasta kan bederven. Volkorenpasta bevat meer vet dan gewone pasta. Onder invloed van licht en zuurstof kan het vet in de pasta bederven. Daarom moet het op een donkere plaats bewaard worden. Vochtige pasta kan verzuren door melkzuurbacteriën. Het smaakt dan ook echt zuur.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkelknol heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept