Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pasta met tonijn, garnalen en tomatensaus

Pasta met tonijn, garnalen en tomatensaus

Geinspireerd op pasta marinara.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • voorgerecht, lunch
  • 345 kcal

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)
  • 100 gram volkoren pasta, bijvoorbeeld penne
  • 6 blaadjes basilicum
  • 50 gram garnalen

Bereiding

  1. Was de tomaten, verwijder het vocht met de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Pel de knoflook en snijd het klein.
  3. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
  4. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie en voeg de stukjes tomaat met wat peper toe.
  5. Laat de tonijn uitlekken en schep de stukjes tonijn door het ui-tomaatmengsel.
  6. Kook intussen de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Was de basilicum en knip het klein.
  8. Laat de pasta uitlekken. Schep de pasta met de garnalen bij het mengsel en warm het geheel goed door.
  9. Maak op smaak met de basilicum.

Ingrediënten over?

Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar ze niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4 °C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Gekookte garnalen zijn 3 maanden in de diepvries te bewaren.

Basilicum
Bewaar de rest van de basilicum tussen velletjes keukenpapier onderin de koelkast nog maximaal 5 dagen. Lekker bij deze tilapia in de oven.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor magere vis met een topkeurmerk. MSC/ASC, Biologisch en Vis met een groene score op de VISwijzer zijn duurzamere keuzes.
Kies bij voorkeur voor schaal- en schelpdieren met een topkeurmerk. MSC/ASC, Biologisch en Vis met een groene score op de VISwijzer zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 345 kcal
Vet 8 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 38 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 6 gram
Eiwit 28 gram
Zout
0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.