Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pasta met makreel en tomaat

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 250 gram broccoli
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 150 gram volkoren pasta
  • 150 gram gerookte makreel met peper

Bereiding

  1. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  2. Pel de uien en de knoflook en snijd het klein.
  3. Was de basilicum en knip het grof.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 15 minuten zacht koken.
  5. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de laatste 2 minuten de broccoli mee.
  6. Verdeel de makreel in stukjes. Meng de makreel door de saus.
  7. Giet de pasta met broccoli af en meng de saus en de basilicum erdoor.

Ingrediënten over?

Broccoli:
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer 5 dagen goed. Gebruik de rest van de broccoli in dit lekkere eiergerecht.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Rode ui is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat makreel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies makreel met MSC. Makreel uit Middelandse zee is af te raden.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 665 kcal 665 kcal
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,4 gram 1,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept