Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pasta met Italiaanse balletjes

Deze Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus maak je lekker zelf.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 150 gram tartaar of mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 theelepel oregano
  • 1 laurierblad
  • ½ struik bleekselderij
  • 150-200 gram volkoren fusilli of penne

Bereiding

  1. Scheur het brood in stukken en week het in een lepel water.
  2. Maak het tartaar aan met het brood, een beetje kleingesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook en peper. Vorm er kleine gehaktballetjes van en laat ze afgedekt in de koelkast een half uur opstijven.
  3. Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  5. Voeg de tomatenblokjes, de oregano, het laurierblad en wat peper toe en laat dit 10 minuten sudderen.
  6. Meng de gehaktballetjes door de saus en laat dit nog 15 minuten koken.
  7. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes. Kook de bleekselderij in weinig water in 8 minuten gaar.
  8. Kook de fusilli in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Roer 3 eetlepels kookvocht van de fusilli door de saus. Verwijder het laurierblad.
  10. Geef de saus en de bleekselderij bij de fusilli.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of verwerk het in een minestrone.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bleekselderij is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 585 kcal 585 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 80 gram 80 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept