Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pasta met garnalen en shiitake

De Hollandse garnalen en de Japanse paddenstoelen geven het geheel een verrassende smaak.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram shii-take
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes peterselie
  • 400 gram snijbonen
  • 150-200 gram dunne volkoren spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram garnalen
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 50 ml halfvolle melk
  • peper

Bereiding

  1. Maak de shii-takes schoon en snijd ze in reepjes.
  2. Verwijder het vliesje van de knoflook en snijd het teentje heel fijn.
  3. Was de peterselie en knip het kruid klein.
  4. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in reepjes.
  5. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Kook de snijbonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  7. Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook zacht.
  8. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze enkele minuten mee.
  9. Bak de garnalen 1 minuut mee.
  10. Voeg de room en de melk toe. Breng het geheel aan de kook en maak op smaak met wat peper.
  11. Laat de gare pasta uitlekken en schep het door het garnalenmengsel. Geef de snijbonen erbij.
  12. Strooi de peterselie erover.

Ingrediënten over?

Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Vries gekookte garnalen eventueel in. Ze zijn ongeveer 3 maanden in de diepvries houdbaar.
Bewaar garnalen in blik of glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot)

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Shiitakes is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal (grijs, hollands). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Hollandse of Noorse garnaal met MSC. De rest is tweede keus.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 525 kcal 525 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept