Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pasta met garnalen en preisaus

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 winterwortel
  • ½ citroen
  • kaneel
  • 400 gram prei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 150 gram volkoren penne
  • 150 gram garnalen
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 1 eetlepel dille (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Schrap de wortel en rasp hem grof.
  2. Maak van de wortel met wat citroensap en kaneel een salade en zet even apart.
  3. Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen.
  4. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  5. Smoor de prei en de knoflook in de hete olie in 8 minuten gaar.
  6. Maak de groente op smaak met peper.
  7. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Roer de garnalen en de room door de prei en breng dit aan de kook.
  9. Laat de garnalen eventueel in 4 minuten hierin gaar worden.
  10. Laat de penne uitlekken en schep de saus erdoor. Maak het op smaak met de dille, een drup citroensap en wat geraspte citroenschil.

Ingrediënten over?

Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (september) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal (grijs, hollands). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Hollandse of Noorse garnaal met MSC. De rest is tweede keus.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 500 kcal 500 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept