Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pasta met courgette en tofu

Een eenvoudig pastarecept met tofu tover je zo op tafel.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 150-200 gram volkoren penne of andere pasta
  • 200 gram (gekruide) tofu
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels geraspte kaas, 30+ belegen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de courgette in blokjes en de tomaten in stukjes.
  2. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Snijd de tofu in blokjes.
  4. Verwarm de olie in een hapjespan, braadpan of wok en fruit hierin de ui enkele minuten.
  5. Voeg de courgette en de tomaten toe en smoor de groente gaar.
  6. Warm de tofu kort mee.
  7. Giet de pasta af en meng het groentemengsel erdoor.
  8. Was de basilicum en knip het klein.
  9. Maak de pasta op smaak met basilicum en strooi aan tafel de kaas erover.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Basilicum:
Bewaar de rest van de basilicum in wat nat keukenpapier onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar. Gebruik basilicum eens in deze lekkere maaltijdsoep met bonen.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Courgette is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 615 kcal 615 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept