Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pasta met champignons en doperwtjes

Oneindig variëren met pasta.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram volkorenpasta, bijv. fusilli of schelpjes
  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • 2 bosuitjes
  • 5 olijven zonder pit
  • 250 gram (kastanje) champignons
  • 10 blaadjes basilicum
  • 150 gram tofu
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Kook de doperwtjes net gaar.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Snijd de olijven klein.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  6. Was de basilicum.
  7. Snijd de tofu in reepjes of blokjes.
  8. Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de tofu en de uienringetjes bruin.
  9. Bak de champignons kort mee.
  10. Voeg de olijven, de doperwten en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook.
  11. Schep de uitgelekte pasta erdoor en warm het geheel goed door.
  12. Maak op smaak met basilicum.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Eet de tofu bijvoorbeeld op brood met paddenstoelen en een sjalotje.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Champignons is deze maand (maart) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 645 kcal 645 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 80 gram 80 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept