Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pasta marinara met gestoofde courgette

Heerlijk genieten van deze smakelijke pasta met vis in de hoofdrol.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • oregano
  • 150 gram volkoren pasta, bijvoorbeeld penne
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 gram visfilet
  • 150 gram fruit de mer (zeevruchten, bakje)
  • 8 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de courgettes in halve plakken, de ui en knoflook in snippers en de bosui in ringen.
  2. Fruit de ui en de helft van de knoflook in de olie glazig.
  3. Voeg de tomatenblokjes en wat oregano toe en laat de saus 10 minuten zacht pruttelen.
  4. Kook intussen de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Verwarm de margarine en stoof hierin de courgettes en de rest van de knoflook in ca. 5 minuten gaar.
  6. Verdeel de visfilet in stukjes en bestrooi ze met wat peper.
  7. Roer de bosui, de stukjes vis en de zeevruchten door de tomatensaus en laat dit een paar minuten tegen de kook aan gaar worden.
  8. Laat de pasta uitlekken, schep de saus erdoor en strooi er de kleingesneden basilicum over. Geef de courgettes erbij.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest bijvoorbeeld in een tomatensaus voor bij de vis.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kabeljauw (Barentszzee, Alaska, Oostzee) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Kabeljauw uit de Oostzee en Barentszzee is een prima keuze. 

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 555 kcal 555 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,9 gram 0,9 gram
Print dit recept
Deel dit recept