Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pasta marinara met gestoofde courgette

Pasta marinara met gestoofde courgette

Heerlijk genieten van deze smakelijke pasta met vis in de hoofdrol.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • oregano
  • 200 gram volkoren pasta, bijvoorbeeld penne
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 gram visfilet
  • 150 gram fruit de mer (zeevruchten, bakje)
  • 8 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de courgettes in halve plakken, de ui en knoflook in snippers en de bosui in ringen.
  2. Fruit de ui en de helft van de knoflook in de olie glazig.
  3. Voeg de tomatenblokjes en wat oregano toe en laat de saus 10 minuten zacht pruttelen.
  4. Kook intussen de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Verwarm de margarine en stoof hierin de courgettes en de rest van de knoflook in ca. 5 minuten gaar.
  6. Verdeel de visfilet in stukjes en bestrooi ze met wat peper.
  7. Roer de bosui, de stukjes vis en de zeevruchten door de tomatensaus en laat dit een paar minuten tegen de kook aan gaar worden.
  8. Was de basilicum en knip het klein.
  9. Laat de pasta uitlekken, schep de saus erdoor en strooi er de basilicum over. Geef de courgettes erbij.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest bijvoorbeeld in een  saus voor gevulde aardappelen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 645 kcal 645 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 85 gram 85 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,9 gram 0,9 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept