Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Parelhoenfilet met paddenstoelen

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 500 gram witlof
  • 2 parelhoenfilets
  • peper
  • 100 gram (grot)champignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels kookroom

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Halveer de struikjes witlof in de lengte. Kook de witlof in ca. 10 minuten gaar.
  3. Bestrooi de parelhoenfilets met peper.
  4. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de champignons in plakken en de oesterzwammen in repen.
  5. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  6. Verwarm de margarine en bak het vlees hierin in ca. 8 minuten bruin en bijna gaar.
  7. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  8. Bak de paddenstoelen en de sjalot snel in de achtergebleven margarine.
  9. Voeg de room en toe met wat peper. Schep dit op de filets.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Oesterzwammen:
Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw.
Eet de overgebleven oesterzwammen bijvoorbeeld op een crostini.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Witlof is deze maand (mei) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 430 kcal 430 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept