Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Paprika-tomatensoep

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • cayennepeper
  • bosuitje of 6 sprieten bieslook
  • 3 zwarte olijven zonder pit

Bereiding

  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
  2. Kook de paprika in de tomatenblokjes met 50 ml water in 5 minuten gaar.
  3. Was de bosui of het bieslook en knip het in ringetjes.
  4. Hak de olijven in stukjes.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en warm het weer even door.
  6. Verdeel de soep over 2 kommen en strooi er de bosui en de stukjes olijf over.

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om ze uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Verwerk de olijven en bieslook in een smaakvolle vegetarische spaghetti.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 45 kcal 45 kcal
Eiwit 1 gram 1 gram
Koolhydraten 5 gram 5 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 2 gram 2 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept