Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Paprika-tomatensoep met linzen

Deze smaakvolle soep is gezond en snel klaar.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 3 rode paprika´s
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 klein blik linzen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • ½ bosje selderij
  • peper
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Maak de paprika´s schoon en snijd ze in blokjes.
  3. Fruit de ui in de margarine glazig.
  4. Bak de tomatenpuree kort mee om het te ontzuren. Voeg het paprikapoeder toe.
  5. Doe de paprika´s, de tomatenblokjes met 200 ml water en het stukje bouillontablet bij de ui en laat dit 5 minuten koken.
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  7. Laat de linzen uitlekken, spoel ze af en roer ze door de soep. Kook de soep nog een paar minuten.
  8. Was de selderij en knip deze klein.
  9. Roer de selderij door de soep en maak op smaak met wat peper. Leg het brood erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree maximaal 3 dagen, in een afgedekt schaaltje in de koelkast. Vries de tomatenpuree, eventueel in porties in plasticfolie, in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Gebruik de rest van de tomatenblokjes in dit lekkere gerecht met eieren.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 445 kcal 445 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
1,7 gram 1,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept