Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Paprika-tomatensoep met ei en knoflookbrood

De smaak van deze hartverwarmende soep maak je extra stevig door de paprika eerst even te grillen. De topping van ei maakt het paprika-tomatensoepje helemaal af.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 4-5 tomaten
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • mespunt chilipoeder
  • 1 flinke aardappel
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 4 eieren
  • 1 flinke teen knoflook
  • 4 grof volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Verwarm een grillpan. Snijd de paprika's door en laat de helften donker kleuren. Laat de paprika’s afgedekt in een grote kom afkoelen.
  2. Trek het vel van de paprika’s. Halveer ze en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
  3. Was de tomaten en snijd ze klein.
  4. Pel de ui en snijd hem klein.
  5. Fruit de ui met het paprikapoeder en het chilipoeder in de hete olie glazig.
  6. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
  7. Doe de blokjes aardappel, de stukken paprika, de tomaat, 200 ml water en het stukje bouillontablet bij de ui.
  8. Breng dit aan de kook en kook de soep 10 minuten.
  9. Kook de eieren hard.
  10. Halveer het teentje knoflook en bestrijk hiermee het brood.
  11. Rooster het brood licht en snijd het in repen.
  12. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine glad. Laat de soep weer heet worden.
  13. Pel de eieren en hak ze klein.
  14. Schep wat gehakt ei op de soep en geef het brood erbij.

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 455 kcal 455 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept