Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Papillot met nectarine

Papillot is een bereidingswijze waarbij een gerecht wordt klaargemaakt in een pakketje.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 nectarines
  • 6 blaadjes munt
  • ½ vanillestokje
  • ½ perssinaasappel

Materialen

aluminiumfolie

Bereiding

  1. Was de nectarines, halveer ze en verwijder de pit.
  2. Was de munt en knip de blaadjes in reepjes.
  3. Halveer het vanillestokje in de lengte.
  4. Pers de halve sinaasappel uit.
  5. Leg 2 halve nectarines ieder op een stuk aluminiumfolie en vul de holtes met de munt. Leg de andere helft er op.
  6. Leg er een half vanillestokje op en druppel er wat sinaasappelsap op.
  7. Vouw het aluminiumfolie goed dicht. Laat de nectarine in het folie in een pan met een bodempje water in 10 minuten zacht worden.
  8. Leg de papillotten op borden en vouw ze open.

Ingrediënten over?

Nectarines
Bewaar nectarines zo koel mogelijk. Ze zijn in de koelkast ongeveer 7 dagen houdbaar en buiten de koelkast ongeveer 3 dagen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Nectarine heeft deze maand (september) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 50 kcal 50 kcal
Vet 0 gram 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 9 gram 9 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept