Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Papillot met zalm en prei

Papillot met zalm en prei

De zalm wordt zijdezacht geserveerd.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram snijbonen
  • 100 gram prei
  • 2 moten zalmfilet
  • peper, nootmuskaat
  • 2 takjes dille of 2 theelepels dille (diepvries of vers)
  • ½ eetlepel olie
  • 100 ml halfvolle melk

Materialen

aluminiumfolie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  3. Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen.
  4. Verdeel de prei over 2 stukken aluminiumfolie.
  5. Bestrooi de zalm met peper en leg de vis op de prei.
  6. Verdeel de dille over de vis.
  7. Druppel er wat olie over en vouw het folie goed dicht.
  8. Laat de pakketjes in een stoompan boven kokend water of in een gewone pan met een klein bodempje kokend water in 10 minuten gaar worden.
  9. Kook de snijbonen in weinig water in 10 minuten gaar.
  10. Breng de melk aan de kook.
  11. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  12. Geef de snijbonen en de aardappelpuree bij de vis.

Ingrediënten over?

Zalm:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse zalm bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Prei over? Verwerk het bijvoorbeeld in een pittige knolselderijsoep.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon is deze maand (september) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat zalm. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies bij voorkeur wilde zalm met MSC.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 555 kcal 555 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept