Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Panzanella

Panzanella

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram kleine tomaten (bijv. Tasty Tom)
  • stuk komkommer
  • ½ rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje tonijn in water
  • 200 gram oud volkorenbrood, ongesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1-2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • peper
  • 10 basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de tomaten in partjes.
  3. Halveer de komkommer en verwijder met een lepeltjes het zaad. Snijd de komkommer in boogjes.
  4. Snijd de ui in snippers en de paprika in stukjes.
  5. Laat de tonijn uitlekken en verdeel hem in stukjes.
  6. Snijd het brood in dikke sneden en breek ze in grove stukken. Bak het brood eventueel in een droge koekenpan extra krokant.
  7. Klop een dressing van de olie, 1 eetlepel water, de azijn, de mosterd en wat peper.
  8. Scheur de basilicum in stukjes.
  9. Meng alles door elkaar en voeg eventueel nog wat azijn toe.

Ingrediënten over?

Paprika:
Bewaar paprika’s buiten de koelkast, op een koele droge plek. Ze blijven ongeveer 1 week goed.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 460 kcal 460 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,5 gram 1,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept