Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pannenkoeken lactosevrij

Pannenkoeken lactosevrij

  • 8 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 1 ei
  • 300 ml sojadrink of rijstdrink
  • ca. 100 ml koolzuurhoudend bronwater
  • vloeibare margarine

Bereiding

  1. Doe de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Breek het ei erin.
  2. Voeg de helft van de soja- of rijstdrink toe en klop dit tot een glad beslag. Verdun dit met de rest van de drink.
  3. Laat het beslag een half uur staan en roer het nog een keer goed door.
  4. Verdun het beslag met het koolzuurhoudende bronwater.
  5. Verhit een koekenpan goed en laat er een beetje margarine in bruin worden.
  6. Schep een lepel beslag in de koekenpan en laat dit uitlopen tot de bodem is bedekt.
  7. Keer de pannenkoek als de bovenkant droog is en bak de andere kant lichtbruin.
  8. Bak pannenkoeken tot het beslag op is.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 120 kcal 120 kcal
Vet 3 gram 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 5 gram 5 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept