Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Pannenkoeken, glutenvrij

Zoek een ander recept

  • 8 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht

Ingrediënten

  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram rijstemeel of ander glutenvrij meel
  • 1 ei
  • 300 ml halfvolle melk
  • ± 100 ml koolzuurhoudend bronwater
  • vloeibare margarine

Bereiding

  1. Meng het boekweitmeel en het rijstemeel in een grote kom.
  2. Maak een kuiltje in het midden en breek daarin het ei.
  3. Voeg de helft van de melk toe en klop dit tot een glad beslag.
  4. Verdun dit met de rest van de melk.
  5. Laat het beslag een half uur staan en roer het nog een keer goed door.
  6. Verdun het beslag met het koolzuurhoudende bronwater.
  7. Verhit een koekenpan goed en laat er een beetje margarine in bruin worden.
  8. Schep een lepel beslag in de koekenpan en laat dit uitlopen tot de bodem is bedekt.
  9. Keer de pannenkoek als de bovenkant droog is en bak de andere kant lichtbruin.
  10. Bak pannenkoeken tot het beslag op is.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 125 kcal 125 kcal
Eiwit 4 gram 4 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 3 gram 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.